Praksisorienteret og dybdegående
Med uddannelsen som Ressourcedetektiv får du på alle moduler en praksisorienteret, dybdegående uddannelse, der er baseret på menneskesynet om, at der er styrker, værdier og ressourcer i alle mennesker. Uddannelsen vil give dig større forståelse for både din egen og andres måde at opfatte verden på, styrke dig selv og give dig muligheden for og indsigten til at styrke andre.
Da Hanne blev opfordret til at lave en uddannelse som Ressourcedetektiv, tog hun udfordringen op, og i 2015 blev det første hold ressourcedetektiver færdige. Siden da er der uddannet mindst et hold om året på grunduddannelsen – og flere er på vej.
Derudover har vi også kørt flere hold i Fredensborg Kommune, Københavns Kommune, Frederikshavn Kommune, uddannet næsten 100 medarbejdere hos Hjernecenter Syd, Aabenraa Kommune, ca. 80 lærere og pædagoger på Østerbyskolen i Vejen og Specialcenteret ved Østerbyskolen samt andre. I alt er vi oppe på ca. 350 uddannede ressourcedetektiver.
Der er ressourcer, styrker og værdier i alle
Uddannelsen som Ressourcedetektiv bygger på grundsynet, at der er ressourcer, styrker og værdier i alle mennesker. Vi har udviklet forskellige redskaber til at understøtte det, som du bliver præsenteret for under uddannelsen. Det vigtigste redskab er dog dig, din måde at tænke og handle på, og derfor får du mulighed for virkelig at arbejde med dig selv i en kombination af menneskesynet samt redskaberne.
Fleksibilitet og nærvær
Uddannelsen er meget fleksibel og tilrettelagt i flere moduler, så den kan tages over tid. Den kan skræddersys og tilpasses den faglige indgang, der er behov for, gennem indhold og selvvalgt feltarbejde mellem modulerne. Der lægges vægt ro og nærvær – tid til egen refleksion, på gensidig vidensdeling og erfaringsudvikling, og mellem modulerne er der coaching.